Dragi elevi și părinți,

Stimați profesori

 

            Pentru toți cei de față, elevi, profesori, părinți, anul cunoaște câteva repere fundamentale, începem cursurile la 13 septembrie, luăm vacanță la jumatatea lunii iunie. Între 13 septembrie și 18 iunie ne desfășurăm activitatea într-un lăcaș de învățătură și cultură care este școala.

            Încheiem un ciclu, dăm examene, începem un alt ciclu, promovăm , avem succese , ne bucurăm, uneori întâmpinăm dificultăți pe care le biruim .Drumul nostrum împreună este drumul cunoașterii și al autocunoașterii.

            Pe acest drum ne angajăm împreună, elevi și profesori.Locul binecuvântat în care ne desfășurăm activitatea este școala.

            În școală , dragi elevi, aflați lucruri noi , vă lărgiți orizontul , dobândiți noi deprinderi , învățați să învățați , să descoperiți lumea din jurul nostru, dar și să priviți în voi înșivă pentru a descoperi ce vreti de la viață, și cum anume să dobândiți lucrurile dorite.

            Este necesar, dragii mei, să înțelegeți un adevăr cunoscut și anume că trebuie să învățați nu atât pentru școală, cât mai ales pentru viață. Noi profesorii vă suntem alături, călăuze și prieteni mai mari la care puteți apela de câteori aveți nevoie.

            Noi dorim să vă sădim în suflete încrederea ți respectful pentru valorile umane fundamentale și iubirea, binele și adevărul, speranța, munca, încrederea, responsabilitatea.

            Școala în care învățați este un lăcaș de prestigiu , pentru că de-a lungul timpului liceul nostru și-a castigat un loc de frunte în învățământul prahovean. A fi astăzi elev la ,,Nichita”, este o cinste , dar și o responsabilitate: cinstea de a fi printre cei buni , responsabilitatea de a fi la înălțimea exigențelor și de a duce mai departe bunul nume al liceului nostru.

            Nu mă îndoiesc că toți veți face lucrul acesta.În liceul nostrum au învățat , și mai mulți dintre părinții noștri, știm lucrul acesta. Este, în unele familii, o tradiție pe care vrem s-o ducem mai departe.

            Școala este frumoasă și curată, înzestrată cu tot ce este necesar desfășurării unui învățamânt modern de calitate: de la mobilier ergonomic , la biblioteca bogată care vă așteaptă să-i descoperiți tainele , la calculatoare de untimă generație și laboratoare bine utilate.Adăugând la toate acestea și un corp profesoral bine pregătit , animat de dragostea pentru profesie și pentru copii, aș putea spune că aveți tot ce este necesar pentru un învățământ  de bună calitate, performant chiar. Așteptăm din partea voastră dorința de a învăța, muncă temeinică și respect pentru tot ceea ce vă punem la dispoziție.

            Un cuvânt special de bun venit adresez bobocilor din clasa a-V-a și din clasa a-IX-a. Adresez urări de success tuturor și în mod special elevilor din clasa a-XII-a, pe care îi așteaptă  un an greu, la sfarșitul căruia vor avea de susținut, doua examene dificile: bacalaureatul și admiterea la facultate.

            Dragi părinți, vă asigurăm că vom face tot ceea ce ne stă in putință pentru a răspunde exigențelor dumneavoastră.

            Copiii cumneavoastră au profesori bine pregătiți, baza materială este modernă. Vă rugam sa fiți alături de noi ,să ne sprijiniți în realizarea unui adevărat parteneriat din care vor avea de câștigat copiii dumneavoastră .Vă rugăm să răspunți chemărilor școlii pentru că fără o relație strânsă școală-familie este greu să reușim .

            Înțelegem că viața în care trăim nu este ușoară, că timpul dumneavoastră înseamnă îndeplinirea obligațiilor de serviciu , dar vă rugăm să înțelegeți și dumneavoastră că prioritatea cea mare sunt copiii.

            Așteptăm sfaturile și sprijinul dumneavoastră.

            Mă adresez acum dumneavoastră, stimați colegi, îmi exprim  în corpul  profesoral al liceului nostru și vă asigur de respectul și sprijinul nostru, al conducerii.Vă doresc sănătate și putere de muncă în activitatea frumoasă și plină de responsabilitate pe care o desfașurați în educația tinerei generații.

            Adresez tuturor celor de față urările noastre de succese și împliniri pe drumul cunoașterii.