NECROLOG PROFESOR POPA RODICA

Document - link 

La 2 martie 2021, a încetat din viată, la varsta de 58 ani, distinsa doamnă profesoară Popa Rodica, de la Colegiul Naţional Nichita Stănescu din Ploieşti.

Timp de 22 de ani, a fost un pedagog și dascăl de excepție, un profesionist iscusit și un model desăvârșit în diverse aspecte ale vieții, pentru elevii săi.

Domnia Sa știa să găsească metode inedite de predare și să încurajeze pe fiecare dintre tinerii setoși de cunoștințe în domeniul geografiei, participand la multe concursuri si olimpiade şcolare, de la care elevii se intorceau cu premii.

Ultimul concurs la care doamna profesoară  s-a implicat cu toata fiinţa sa şi care i-a adus o mare satisfacţie profesională,  a fost Concursul Internaţional I-FEST din Tunisia, la ambele ediţii  din anii 2019 şi 2020, întorcându-se acasă cu medalii de bronz.

A fost un profesor cu o o inteligență fină și înțelepciune deosebită, dedicată meseriei, un om modest, calități care impuneau respectul celor din jur. Acorda multă atenţie şi dăruire elevilor săi, pe care ii trata cu răbdare, dragoste și respect.

 Tinzând spre autoperfecționare, profesorul Popa Rodica participa la simpozioane şi alte activitaţi sustinute de SGR.

 

Domnia sa a fost deosebit de stimată de colegi şi iubită de elevi, îndrăgită de toţi deopotrivă, care au apreciat întotdeauna devotamentul său pentru şcoală.

 

Exprimăm condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei şi  rudelor.

 

Astăzi, la despărţire, colegii şi elevii îi spunem cu durere:

Adio, profesor drag! Dumnezeu să te odihnească în pace!

 

Drum bun, Doamna Profesoară în misiunea dumneavoastră spiritual,

care nu putea fi alta decât Eternitatea!